Onze dienstverlening voor uw professionalisering!

De Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling

www.heupafwijkingen.nl

16-VAH De Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling (VAH) is op 15 februari 1996 opgericht  en heeft als doel: het steunen en behartigen van de belangen van patiënten en ouders van kinderen met een aangeboren heupafwijking.


De vereniging geeft actief voorlichting door middel van een website, nieuwsbrieven en brochures. Voor medisch technische vragen ondersteunt een Medisch Adviesraad

(MAR) de vereniging, de MAR bestaat uit 5 personen, waarvan 4 orthopeden en een consultatiebureau arts/onderzoeker.

De VAH organiseert voorlichtingbijeenkomsten, waar ook gelegenheid is tot het hebben van lotgenotencontact. De vereniging verhuurt, als service voor haar leden, tweeling- wandelwagens en spreidzitautostoeltje voor het veiliger vervoeren van kinderen in een gipsbroek.

Om de belangen van de doelgroep zo goed mogelijk te kunnen behartigen staat de VAH in nauw contact met de betrokken (para-)medische beroepsgroepen en zijn zij vertegenwoordigd in de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-raad) en in de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF).

De Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling is een relatief kleine, actieve patiëntenvereniging waar actieve leden als vrijwilliger met veel plezier hun steentje bijdragen.

De krachten van ruim 500 ouders van kinderen, tieners en volwassen patiënten met een heupafwijking worden gebundeld.

Goede informatie en persoonlijke betrokkenheid staan hoog in het vaandel.