Onze dienstverlening voor uw professionalisering!

Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE)

www.vmce.nl

13-vmceDe VMCE werd in 1994 opgericht en behartigt de belangen van de circa 400.000 mensen met constitutioneel eczeem in Nederland. De vereniging telt inmiddels ongeveer 1800 leden. De VMCE geeft het blad 'GAAF!' uit, ontwikkelt folders, brochures en boeken en organiseert contactgroepen en informatiebijeenkomsten om patiënten, ouders en andere belangstellenden te informeren over wat constitutioneel eczeem is. De VMCE is sinds 2003 aangesloten bij FBPN. Hiervoor waren verschillende taken aan verschillende organisaties uitbesteed.

De VMCE heeft gekozen voor FBPN omdat FBPN al deze verschillende diensten voor ons kon uitvoeren. Dus zowel het aannemen en beantwoorden van telefoon en email, het afhandelen van de post, het doen van de ledenadministratie, het voorbereidend werk voor de financiële administratie als het bijhouden van het archief.

Daarnaast heeft de VMCE voor FBPN gekozen omdat FBPN ervaring heeft met het leveren van diensten aan patiëntenverenigingen. Ze weten dus waar ze het over hebben.

FBPN is niet zomaar een facilitair bureau: FBPN is een onderdeel van de VMCE, immers, het is een samenwerkingverband. Samen met de andere aangesloten organisaties voert de VMCE het toezicht op het bestuur van het bureau. Dat staat garant voor optimale inspraak en samenwerking met het bureau. Door deze samenwerking kunnen de aangesloten organisaties ook van elkaar leren. De aangesloten organisaties hebben niet alleen samen een bureau, maar kunnen ook de best practices met elkaar delen.

Het is belangrijk dat de VMCE kan steunen op een bureau als FBPN. Hierdoor kunnen het bestuur en de andere vrijwilligers van de VMCE zich richten op hun primaire taken, in de wetenschap dat de facilitaire zaken goed geregeld zijn. Over de dagelijkse gang van zaken hoeft de VMCE zich geen zorgen meer te maken, en dat is een zorg minder!