Vacatures

De Huidkanker Stichting is op 13 november 2019 opgericht met als doel de belangen te behartigen van patiënten met non melanoom huidkanker. Dat doet zij door middel van belangenbehartiging van huidkankerpatiënten in de breedste zin van het woord; door informatieverstrekking aan patiënten, medisch specialisten, de farmaceutische industrie en andere relevante partners zoals patiëntenorganisaties en federaties; het uitvoeren van interactief patiëntencontact en het ondersteunen van huidkankerpatiënten middels lotgenotencontact.

Voor de dagelijkse uitvoering van de meeste operationele werkzaamheden maakt HUKAs gebruik van professionele ondersteuning door FBPN (Facilitair Bureau Patiëntenorganisaties Nederland).

Het bestuur van HUKAs zoekt een versterking in de vorm van een bestuurslid - ervaringsdeskundige

De Huidkanker Stichting is op 13 november 2019 opgericht met als doel de belangen te behartigen van patiënten met non melanoom huidkanker door middel van belangenbehartiging van
huidkankerpatiënten in de breedste zin van het woord, informatieverstrekkin g aan patiënten, medisch specialisten, de farmaceutische industrie en andere relevante partners zoals  patiëntenorganisaties en federaties; het uitvoeren van interactief patiëntencontact en het ondersteunen van huidkankerpatiënten middels lotgenotencontact.

Het bestuur van HUKAs zoekt een coördinator vrijwilligers

Ben jij onze nieuwe voorzitter?

Vind jij het leuk om samen te werken in een team, neem je gemakkelijk het initiatief en wil je graag een betekenisvolle vrijwilligersfunctie vervullen? Dan is de functie van voorzitter van het bestuur van onze belangenvereniging iets voor jou!

Wij zetten ons samen met duizenden leden en vrijwilligers in voor een samenleving waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen meedoen en waar aandacht is voor hun verwanten.

Als voorzitter ben je de spil van ons bestuur en geef je richting aan onze vereniging. Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie horen? Bekijk dan onze video en wie weet drinken we binnenkort een kopje koffie samen.

Word jij de nieuwe voorzitter van Sien? - YouTube

Kijk op www.sien.nl voor meer informatie. Reageren kan via telefoonnumer 030 236 37 38

Het Prader-Willi Syndroom (PWS) is een zeldzame genetische afwijking op chromosoom 15. In Nederland worden er elk jaar tien tot twaalf kinderen geboren met dit syndroom. Algemene kenmerken van het PWS zijn spierslapte, een chronisch hongergevoel en een ontwikkelingsachterstand met in meer of mindere mate een verstandelijke beperking. Mensen met PWS verschillen van elkaar en ontwikkelen zich op hun eigen unieke wijze.

 Het Prader-Willi Fonds heeft tot doel het verwerven van (financiële) middelen ten behoeve van onderzoek en projecten die in het teken staan van het bevorderen van de leef kwaliteit van kinderen en volwassenen met het PWS , in de meest uitgebreide zin.
De Prader-Willi Stichting is de patiëntenorganisatie. Verbindt mensen en kennis met elkaar; organiseert ontmoetingen en informatiebijeenkomsten, zoals de Prader-Willi cafés en contactdagen, geeft voorlichting over medische problemen en gedrag, en behartigt de belangen van mensen met PWS.

Voor de Raad van Toezicht zijn we op dit moment op zoek naar (minimaal) 2 nieuwe leden voor de Raad van Toezicht, waarvan bij voorkeur 1 lid met een financiële achtergrond.

De Raad van Toezicht houdt toezicht op de algemene gang van zaken van de Prader- Willi Stichting en het Prader-Willi Fonds en adviseert de besturen waar nodig en gewenst. Daarnaast vervult de Raad van Toezicht de werkgeversrol voor de besturen. De Raad van Toezicht vervult haar taak op basis van het reglement van de Raad van Toezicht, dat in 2018 is vastgesteld.

Per kalenderjaar vergadert de Raad van Toezicht minstens twee (2) keer. Verder wordt er vergaderd wanneer de voorzitter van de Raad van Toezicht dit nodig vindt.

Voor de leden van de Raad van Toezicht zoeken we de volgende expertise en competenties:

- Sterke affiniteit met en een intrinsieke belangstelling voor de doelgroep
- Onafhankelijkheid en onpartijdigheid ten opzichte van medetoezichthouders, de directeurbestuurder en overige direct bij de organisatie betrokkenen
- Integriteit en gaat vertrouwelijk om met verkregen informatie
- Voldoende kennis en ervaring voor de vervulling van de taak van toezichthouder
- Aansluiting bij de visie van de RvT op de invulling van het toezicht en onderschrijft deze ook
- Strategisch inzicht
- Gerichtheid op samenwerking en goede communicatieve eigenschappen
- Bereid tot klankborden, feedback geven, reflectie en evaluatie

Het volledige regelement van de Raad van Toezicht Prader-Willi Stichting en Prader-Willi Fonds is te vinden via deze LINK

Dit betreft een onbezoldigde functie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zorg voor het financiële beleid van NLNet, werk samen met een bevlogen groep mensen en doe ervaring op als bestuurslid van een patiëntenvereniging. Word penningmeester bij NLNet.

 

Wat ga je doen?
Als penningmeester ben je lid van het bestuur van NLNet. Je houdt je onder andere bezig met:
• Het financiële beleid van NLNet
• Begrotingsproces
• Opstellen van de jaarlijkse begroting en het bewaken daarvan na goedkeuring door het bestuur
• Accorderen van betalingen
• Aanvragen subsidies
• Opstellen financieel jaarverslag.
Je wordt ondersteund door het Facilitair Bureau Patiëntenorganisaties Nederland (FBPN). FBPN zet bijvoorbeeld facturen klaar en ondersteunt bij de aanvraag van de VWS-subsidie of het opstellen van de jaarrekening. Naast FBPN neemt de assistent-penningmeester veel van het uitvoerende werk over. De assistent-penningmeester draagt geen bestuurlijke verantwoordelijkheid.
De functie komt beschikbaar in het voorjaar van 2024. We zoeken nu al een geschikte kandidaat die mee kan lopen met de huidige penningmeester. Dus dit is ook een kans om ervaring op te doen. Als we een geschikte kandidaat hebben gevonden, dan laten we dat weten via onze website en wordt de vacature afgesloten. Reageer daarom wel alvast!
NLNet is er voor jou
NLNet is dé patiëntenvereniging voor mensen met lymfoedeem en/of lipoedeem. Onze missie is eenvoudig en ambitieus: we zijn een onafhankelijk platform voor patiënten, patiëntenorganisaties, professionals en betrokkenen die te maken hebben met lymfoedeem of lipoedeem. Onze drie belangrijke pijlers zijn: informatievoorziening, belangenbehartiging en lotgenotencontact. NLNet deelt kennis, landelijke en internationale richtlijnen en ervaring over lip- en lymfoedeem. We vestigen de aandacht op de aandoeningen en werken steeds aan het verbeteren van de belangen van patiënten en de kwaliteit van zorg.
Wat breng je mee?
Natuurlijk ben je goed met cijfers. Daarnaast durf je keuzes te maken en ben je iemand waarop het bestuur en de leden kunnen bouwen. Het bestuur van NLNet bestaat uit:
 Patiënten
 Zorgprofessionals
 Mensen uit de (zorg)industrie.
Het liefst willen we dat je ook een van deze hokjes kunt aankruisen, maar reageer vooral ook als je om een andere reden enthousiast bent over de functie.

Daarnaast:
• Vinden we het belangrijk dat je bereid bent om je voor tenminste een volledige bestuurstermijn van drie jaar aan NLNet te verbinden.
• Je bent betrouwbaar, ondernemend, collegiaal, respectvol, open, proactief en verbindend.
Wat biedt NLNet jou?
Een kans om met een bevlogen groep mensen echt iets te betekenen voor mensen met lymfoedeem en/of lipoedeem en hun naasten. Een kans om ervaring op te doen binnen het bestuur van een patiëntenorganisatie. Een organisatie met uitdagende projecten en een groot netwerk.
Gemiddeld werk je als penningmeestertaken 2 uur per week. Voor de bestuurlijke taken komt daar gemiddeld nog 2 uur bij. Je werkt als vrijwilliger, maar er is een onkostenvergoeding van €1.900 op jaarbasis (de maximale vergoeding voor vrijwilligers).
Kortom: samen met jou brengen we NLNet een stap verder.
Ben je enthousiast en wil je meer weten? Stel je vragen of maak kennis met ons. Dat kan via de mail: mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We ontmoeten je graag!

De Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling groeit. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers!

Heb je baat (gehad) bij het werk van de VAH? Wil je iets terugdoen voor mensen met een heupafwijking? Ben je op zoek naar een gezellig en gemotiveerd team om je maatschappelijke bijdrage te leveren? Dan is de vrijwilligersfunctie algemeen bestuurslid echt iets voor jou. De VAH is een goed georganiseerde, financieel gezonde en enthousiaste patiëntenvereniging. Vanwege de groei kunnen we je hulp goed gebruiken.

HUKAs - De Huidkanker Stichting is op 13 november 2019 opgericht met als doel de belangen te behartigen van patiënten met non-melanoom huidkanker door middel van belangenbehartiging van huidkankerpatiënten in de breedste zin van het woord, informatieverstrekking aan patiënten, medisch specialisten, de farmaceutische industrie en andere relevante partners zoals patiëntenorganisaties en -federaties; het uitvoeren van interactief patiëntencontact en het ondersteunen van huidkankerpatiënten middels lotgenotencontact.

Heb jij hart voor mensen met een verstandelijke beperking en wil je je graag inzetten voor een organisatie die ertoe doet? Houd jij ervan om - samen met vijf andere enthousiaste bestuursleden - de juiste koers uit te stippelen voor een betekenisvolle organisatie? Dan is dit je kans! Belangenvereniging Sien is op zoek naar een bevlogen voorzitter voor haar bestuur.

Kunt u ook niet wachten om uw organisatie naar 'THE NEXT LEVEL' te tillen? Neem dan contact met ons op en ontdek zelf wat wij voor u kunnen betekenen. Als u een afspraak met ons maakt, plannen wij deze voor u in. FBPN maakt professioneler en met ons als partner staat u een stuk sterker.